Un autocar cu 36 de persoane s-a răsturnat, vineri, între Râşnov şi Pârâul Rece, în judeţul Braşov, autorităţile declanşând plan roşu de intervenţie, după ce s-a anunţat că două persoane din autocar sunt încarcerate.

Au fost chemate în sprijin ambulanţe din Prahova, Covasna şi Sibiu. Raed Arafat: 12 persoane au fost rănite după ce autocarul s-a răsturnat, printre răniţi nu se află copii. 36 de persoane au fost implicate în accidentul din judeţul Braşov, după ce un autocar s-a răsturnat între Râşnov şi Pârâul Rece, 12 persoane fiind rănite în total, printre cei răniţi nefiind însă copii, potrivit şefului Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă, Raed Arafat.

„Potrivit informaţiilor pe care le am, au fost 36 de persoane implicate în total, dintre care 12 răniţi, unul încă încarcerat, cu o mână prinsă sub autocar. Din ceilalţi 11, o persoană a fost scoasă, are fractură deschisă, este cetăţean străin. Printre răniţi nu se află copii”, a declarat şeful Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (DSU), Raed Arafat.

Autocar Rasturnat Rasnov

Potrivit acestuia, la momentul transmiterii ştirii, nu se impune solicitarea elicopterului SMURD de la Tîrgu Mureş. Reprezentanţii ISU Braşov au precizat că, cel mai probabil, victimele vor fi duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Ambulanţe din Prahova, Covasna şi Sibiu, chemate pentru a interveni la faţa locului.

Victimele au suferit răni la nivelul membrelor

Reprezentanţii ISU Braşov au precizat că, cel mai probabil, victimele vor fi duse la Spitalul Judeţean de Urgenţă. Tototdată, în cazul în care va fi nevoie, la locul accidentului este pregătit să intervină şi un elicopter SMURD, de la Târgu Mureş.

Purtătorul de cuvânt al ISU Braşov, Ciprian Sfreja, a declarat că sunt 16 victime din persoanele din autocar, toate conştiente. Două persoane au fost încarcerate, una dintre ele având mâna prinsă sub autocar, iar la ora transmiterii acestei ştiri se intervine pentru salvarea ei. Poliţiştii din Braşov au deschis o anchetă pentru a stabili cauzele producerii accidentului.

„Din primele informaţii, accidentul s-a produs între Pârâul Rece şi Râşnov, unde este o zonă cu serpentine. În autocar se aflau numai adulţi, care mergeau într-o excursie. Veneau de la Bucureşti şi mergeau către o cabană din zonă. Traficul este blocat. Cauza urmează a fi stabilită”, a declarat corespondentului MEDIAFAX, Gabriela Dinu, purtătorul de cuvânt al Poliţiei Braşov.